Monday, 30 December 2013

wasiat untuk 3RK1 '98

hai. haha. okay memandang aku pindah sekolah.. ye aku tau memang ramai yang pindah but aku pindah rumah sekali kan? haa okay. sebenarnya aku sayang korang. hmm. so aku nak tinggalkan wasiat yang tak berapa nak wasiat ni kat korang semua :** haha. fisrt of all. Aku nak ucapkan tahniah kepada classmate kesayangan aku ni yang dapat Perfect Score in PMR haritu =D Tahniah untuk Asmah, Faisal, Asyraf, Hamizan, Gursh, Mohan, Nasihah, Afiqah, Chai, Amalina dll. sorry aku tak ingt semua :'((( tahniah juga untuk yang dapat 7A (Mea, Hanif, Izzah, irdeena dll) , 6A , 5A ( Bena, Shaliza dll), 4A (Nadzira dll ) tahniah untuk semua !! Aku tak sangka tahun kita paling ramai dapat perfect score. kelas kita 100% lulus dengan cemerlang. Aku bangga dengan korang. Aku suka tengok cikgu Aidil senyum non stop tengok result kita semua :'D Tahniah Semua! Tahniah !!!! We're the best !! betul cakap izzah, kita memang RARE !




emm okay, aku sebenarnya paling risau dekat izzah, mea, irdeena, shaliza :/ hmmm. Tolong jagakan mereka untuk aku. pleaseeeeee :'))

Tolong sayang mea macam mana aku sayang dia, tolong pasang telinga dan dengar cerita dia bila dia sedih mahupun happy, tolong jadi patung dia sebab dia suka peluk orang x'D

Tolong jaga izzah, tolong buang panadol yang dia bawa sebab nnti dia telan lapan biji dalam masa sejam -.-, tolong teman dia basuh hidung dia yang kalau berdarah tu, tolong sergah dia bila dia nak tidur dalam kelas, tolong dia habiskan makanan dia kalau dia tak larat nak habiskan x'D Lol

Tolong teman shaliza jaga perpustakaan (tu pon kalau next year dia nak jadi pps), nasihat dia kalau dia nak naik angin x'D Tolong Tolong dan tolong jaga dia sebab dia sangat kebudak- budakkan :p

Tolong tengok tengokkan irdeena walaupun dia boleh jaga diri dia tapi tolong tengokkan dia !!!!

Tolong tengok tengokkan asyraf dgn faisal jangan bagi dia gatal sangat ! :p Ehhhhh

Tolong jangan buli hanif !! haha

Tolong suruh zetty gantikan tempat aku sebagai bendahari kelas ^-^

Tolong menggila dengan my boy bestfriend (Shafie) sbb dia selalu bosan pastu nnti dia tarik tudung orang depan dia x'D 

Tolong jangan jadi table mate Mohan sebab dia gila ! Hahahah xD gurau.

Tolong cakap dekat mavis dgn yi jing yang diorang Lawa !!! 

Tolong cakap kat chai jangan buat lawak annoying xb

Tolong cakap dekat nadzira jangan asyik nak melenting je :p

tolong cakap dengan bena belajar leklok, InsyaAllah kita jumpa kat TiJB nnti :**

tolong cakap kat asmah jangan lupa aku :')

Tolong cakap dekat afiqah suruh dia jaga shaliza :')

emmm nak pesan kat sapa lagi ni?!! hahaha. Ouh ye, Cakap dengan semua orang Jangan lupa Rindu Aku !!!! Haha k ni gurau ><

Okay ini penting !!! Tolong cakap terima kasih sangat sangat sebab didik aku hingga aku berjaya :'D dekat Madam Hani, Cikgu Aidil, Cikgu juhanisah, Cikgu hassemat, cikgu rafeah, cikgu ikhwan, cikgu asyraf, cikgu masrizan, cikgu rahmah, cikgu zarina, emm semualah yang ajar aku dari form 1 - 3 ni tau !! korang tau kan sape cikgunya?? sebab masa amek result aku sempat ucap terima kasih panjang-panjang kat cikgu Ahmad Mustafa je :'(((((((((((((((

TOLONG EA *BuatMukaComel* hehe.

Kirim Salam dekat tuan empunya nama kat atas ni ea <3

okay bye, aku nak gosok baju sekolah ni :'***** Take care!


Amirah Adilah, 30/12/2013

Thursday, 31 October 2013

Happy Birthday To Me :'D


OMG! Why time flies so fast? I'm Not pretty really Sure that I can confronted the days that will come later ..
My Arwah Mak selalu cakap "Dila dah besar, Dah lawa, Dah pandai jaga diri, Tabah selalu ye" *crying* Oh God! i know you know my feeling rn right? duhhh.. really sad okay.. A Women who try her best for gaving birth me to the world had gone :( But i know, Allah know Everythings.. He's Good Planner :') Aku Redha.. Aku tahu mak tak suka aku sedih :'D So i must tough.. i must brave to face Everythings cuzs i have Allah :D 

Ya Allah, Aku Berharap kau tempatkanlah Ibu ke bersama orang-orang yang beriman :) Semoga Beliau tenang disana :) 

Alhamdulillah, Aku Berjaya ke Lima Belas tahun.. Dah lama dah aku kat dunia ni :) Banyak benda aku dah belajar.. tapi aku masih belum mampu berdiri sendiri.. Aku tak cukup kuat :) Tapi aku bersyukur ade kawan :) Terima kasih kepada siapa yang layan aku dengan cukup baik :) terima kasih kepada siapa yang jaga hati Aku :D Sejujurnya Aku sayang MB4, Geng13 dan Dia yang banyak buat aku tersenyum walaupun Dia hanya kawan :) terima kasih...

terima kasih kepada adik beradik dan adik beradik baru :) terima kasih Mama..
Semoga Allah Memberkati Kita Semua :*


#MyHappyAdvancedBirthday


28/10/2013

#MyBirthday


31/10/2013

Actually,tahun ni ramai sangat wish awal xD Setakat ni 100 lebih orang dah wish ^^ Thank youu. im feel Loved :* I'm Appreciate it Damn Much :* Thank you Thank you and Thank you Again :***

p/s : Birthday wishes yang paling sweet setakat ini di menangi oleh Amalia, Izzah :* and Syafiq :p




LEGOLAND !!


yayy! Alhamdulilah dapat menjejakkan kaki ke legoland bersama kawan-kawan :D Ya Allah, Sumpah Best.. Mesti akan rindu moment ni :) Terima kasih kawan-kawan.. terima kasih cikgu sebab buat trip ke legoland untuk aktiviti PascaPMR.. Sejujurnya Aku Happy :) Happy sangat.. Terima Kasih Geng SATU TIGA.
Kalau aku dengan izzah tak sesat confirm tak jumpa korang xD Haha..

Me, Nuzul, Izzah, Azizie, Zafir, Hamizan ♥

Sejujurnya Aku baru kenal Nuzul :) tapi dia okay, dia sempoi, dia best.. mungkin sebab tu aku boleh rapat dengan dia hanya dalam tempoh seminggu lebih :D 
Izzah, Dia Classmate aku since form 1 until Now form 3, Dia juga neighbour mate aku dalam kelas. Dia selalu terpinggir :'( kesian.. Dia kata.. dia lebih prefer Alone. Sebab, Dia sama dengan aku.. rapat sikit dengan orang lain mulalah dapat cerita macam-macam :') Senasib..
Azizie, dia classmate aku masa Darjah 6. Dia memang Super gila gila.. Aku yakin siapa yang kenal dia mesti senak perut ketawakan kerenah dia ><
Zafir.. dia ni okaylah.. aku kenal dia dah lama.. since primary school. but tak pernah bercakap or bertegur sapa pon kot.. hahaha.. dia ni kalau gelak macam tettttt sikit.. sama macam azizie xD
The Last One, Hamizan.. Dia pon Classmate aku since form 1 until Now.. dia Annoying.. dia baik.. and dia ade hubungan dengan Azizie.. Ehh? hubungan saudara / sepupu tu tau bukan gay or what else :p hahaha..


Okay ! Actually, aku bukan nak cerita pasal dierang ni pon :p aku nak cerita pasal keseronokkan pergi ke LEGOLAND BERSAMA RAKAN-RAKAN BATCH 98 !!



Tolonglah weh ! sikit pon tak rugi bayar RM65 untuk tiket, bas dan makan..TAK RUGI !

Mula-mula aku jalan dengan zetty, asmah, ain , bena semua pastu tinggal aku irdeena and izzah.. pastu jumpa the girls tadi tu balik.. pastu izzah menghilang.. pastu aku berdua SAHAJA dengan izzah pastu baru jumpa 4 orang lelaki tu pastu sampai balik kami bersama dan sempat menubuhkan geng #SatuTiga ! Oyeahh!

Kat Legoland ade main air, Roller Coaster (Tiga-tiga Aku naik Walaupun Takut), Boat, Benda tinggi yang kena tarik sendiri.. entah apa tah namanya xD , PANDU KERETA ! yay Banyak-banyak 40 pelajar daripada sekolah aku.. 6 Orang sahaja yang berjaya memiliki Lesen Memandu !! iaitu GENG SATU TIGA !! yayyy.. Semua orang jeles ! Hahahahah :b


pastu main game macam-macam lagi.. hampir semua kat peta tu kiteorang main.. water theme park pon Geng 13 main :b haha yelaa dari pukul 10.00a.m sampai 5.00p.m kott! fuhh lama.. 








And Balik aku sakit kaki + nak demam.. Terkinja-kinja + degil redah hujan punya pasal xD hamek kau xD but now i'm feel better and Better ^^

BEST MEMORIES EVER :D




Wednesday, 23 October 2013

Awesomeness day ever (Pasca Pmr)



Haha, okay here we go!! Aktiviti pasca PMR hari ni memang superb ! Sayang Ahli kumpulan "Oscarian" Sayang Mr Max and He Handsome Cutie friend's Mr Lange :D

Mr Max, Mr Lange


Ha ha. okay bukan nak cerita pasal Mr MakSalleh ni ect..
Sebenarnya rugi gila siapa yang tak datang sekolah hari ni (form3) RUGI!
sangat2 rugi you know!! Aktiviti die sangat extreme! lagi extreme dari explorace :b betul tak tipu..
and paling best sebab kali ni kiterang PILIH GROUP SENDIRI !! And group kami sangat AWESOME! thanks Mea,Shaliza,Saifullah,Syafiq,Bena,Izzah,Izzat and Gursh because being too GREAT! 

first, kiterang kene pilih pasangan, one of us is Jelly and another is buttercup. And ofcourse i'm choose Mea for being my Buttercup :* hikshiks.. Then The sad of this part is sebenarnya pasangan tu kena berpisah :< All buttercups is One team and All Jelly is One team. so aku and mea terpisah... T^T

lepas tu dah ade group tu kitaorang main teka siapa sebalik kain.. ala sebenarnya lupa apa nama game tu xD
haha tapi memang best. saingan yang sangat hebat dari kedua2 group yang paling tak boleh tahan si Saifullah tu lah xD orang suruh sebut nama dia pergi "haaaaaaaa!" lol ever .

pastu kitaorang main.. "dancing like a monkey!" okay ni memang super duper extreme!! Perempuan Sangat tidak boleh buat.. God! tolonglah.. siap debate lagi dengan Mr max sebab kenapa Girl tak boleh buat xD OMG OMG! haha pastu Mr Max mengalah terus suruh main Game "Simmon Said" xD Ohh shoo Gentleman :D

haha okay then Mr Lange datang. pastu kitarang main... 
Example : Choose 4 person and Crying like a baby.. (lupa juga nama game ni)

and the winner is Bena, Syafiq and Izzah! Wuu Wuuuuuu and dierang dapat coklat.. tapi dierang bagi kami "Oscarian"  thanks weh! 

pastu team oscarian bergabung Meletop! haha. pastu buat mascot pastu lukis2 kat keliling dewan (vandalisme habis) haha... okay tak tau nak cerita apa lagi tapi oscarian memang the booms! Till we Meet again!

 


Love, Me <3







Saturday, 19 October 2013

Why must you ?!

Again and again, i fall in love with you -.- harhar. Aku taknak perasaan tu. tapi kenapa? day by day aku makin rasa hati kau. day by day aku makin nak kita yang dulu. kenapa aku berharap kau?
dulu aku ingat aku dah buang kau jauh-jauh. tapi takdir macam ingin dekatkan kau dan aku.
mimpi dan realiti aku sentiasa ade kau.

aku selalu mimpi kau. kenapa ?!
dari sambung study sesama, pastu kau porposed aku, pastu kita khawin, kita ade anak. APA SEMUA INI?! ye. mimpi memang mainan tidur. tapi kenapa jelas terpapar wajah kita dalam mimpi tu. kenapa bukan orang lain?!

dulu aku jugak ingat. bila aku tahu ade orang lain suka aku. aku ingat aku boleh suka orang tu. tapi sorry, hati aku tak pernah suka orang lain. jujur aku takde crush. aku tak minat ramai orang macam mana perempuan lain kat luar sana yang sampai Crush dekat 30 ORANG ! aku tak tau macam mana nak ade perasaan tu.

mungkin hati aku dah mati.
mati untuk kau.
aku tipu semua orang.
semua.
tapi aku tak boleh tipu diri aku.
aku tak boleh hilangkan perasaan tu.
aku cuba. sentiasa. tapi setiap masa orang cakap pasal kau dekat aku :/
how can i forget you?
how can i hate you?
how can i throw you from my heart?
i try, but i can't.
I'M FAIL !

ugh!


memori!
memori indah itu, memori pahit itu. 
aku simpan dalam ingatan aku.
dari kita try tackle each others sampai kita couple sampai kita putus.
aku ingat.
aku tak sedih kita putus. 
aku cuma kecewa dengan keputusan kita.

bodoh.
tak fikir panjang.

DAN.
sekarang aku ingat apa yang aku buat betul. tapi apa yang aku fikir, SALAH. Aku silap. Aku tak tau nak mulakan macam mana lagi. sebab dulu aku ingat dengan aku biarkan kau dengan pilihan kau sendiri aku akan bahagia sebab kau bahagia. tapi aku tak sangka. aku dah start sakit hati -.- bodohnya aku sekali lagi

HA HA. SUDAH. CUKUP. 
AKU TAK SUKA KAU! Sebab apa?
sebab aku takut. 
takut untuk suka kau.
takut untuk tak diterima.


Friday, 18 October 2013

A K U K E C E W A



yes, i do. i'm very disappointed.
kecewa.
kecewa dengan mereka.
kecewa sebab dia orang talam dua muka.

aku tak tau kenapa dierang selalu lemparkan ayat-ayat yang buat aku terasa hati, buat aku sakit, buat aku sedih. Aku kecewa.

Aku kecewa sebab aku tak nampak ke-ikhlas-an dierang berkawan dengan aku.
Aku kecewa sebab aku tak nampak ke-jujur-an dierang berkawan dengan aku.

bila susah cari aku, ada masalah cerita kat aku. ye memang aku tolong. aku rasa aku tak pernah tak tolong. atleast aku dengar dan kata "sabar jelah" "tkpe, ade hikmah". tapi bila aku cerita? tak semua dengar.
kenapa aku boleh ada untuk korang semua, tapi korang tak boleh ada untuk aku? ye, aku akui ada yang sentiasa dengar cerita aku. memang ada. tapi korang bukan simpan rahsia tu. korang cerita dengan orang lain. pastu kutuk. pastu cakap aku over. AKU TAHU.

Aku tak kisah ade sorang kawan. tapi kawan tu mestilah yang faham aku. simpan rahsia aku. tak cakap yang buruk-buruk pasal aku belakang aku. Daripada ade ramai kawan tapi semua macam hantu.

ye, mungkin aku emo. mungkin aku cepat terasa, mungkin aku kadang-kadang anggap gurauan tu betul lately ni. korang nak tahu kenapa? sebab aku dah cukup penat pekakkan telinga, butakan mata, bisukan bicara aku selama aku di sekolah menengah kebangsaan senai ini. sejak aku form 1 sampai form 3 ni. aku penat. macam-macam korang cakap pasal aku. cakap aku gedik. cakap aku perampas (baik kawan mahupun boyfriend). cakap aku attention seeker. Cakap aku macam macam. aku dah penat bersabar. aku dah penat tabahkan hati. aku dah penat kuatkan hati.

aku tak tau kenapa korang mesti downkan aku bila aku baru nak bahagia.
aku tak tau kenapa korang selalu sedihkan aku bila aku baru nak senyum.
aku tak tau kenapa.

aku pelik dan hairan... kenapa korang selalu ingat aku bahagia? kenapa korang selalu ingat aku gembira? kenapa korang selalu ingat aku disayangi ramai? AKU TAK MACAM SELALU YANG KAU SANGKA. Aku selalu sedih. Aku selalu kecewa. Aku selalu terseksa. Tapi aku tahu. Allah itu Adil. Kehidupan ini ibarat roda. aku tau aku tak akan selalu gembira. aku tahu aku tak akan selalu menderita. aku tahu. aku pernah rasa semua. aku pernah rasa susah. aku pernah rasa senang. aku pernah rasa kehilangan. aku pernah rasa kedatangan. AKU PERNAH. AKU REDHA.


Aku tak kecewa dan kesal dengan ketentuan Allah. InsyaAllah sekali pon tak pernah.
Cuma, aku kecewa dan aku kesal. kenapa korang tak ikhlas berkawan dengan aku. Aku dah cuba jadi kawan yang terbaik untuk korang. ye mungkin bukan aku je yang rasa macam ni dengan korang. mungkin korang lebih kecewa, kesal dan MUNGKIN MENYESAL kawan dengan aku :') takpe aku tak kisah.
cuma aku nak ingatkan. nak kawan dengan aku, berkawanlah secara baik. tak nak kawan dengan aku, tak payahlah berkawan. tapi dengan cara yang baik, bukan kutuk. bukan hina. bukan backstabber.

takpe, aku masih sayang korang yang pernah jadi kawan aku. semua. tak kisahlah sekarang dia musuh atau paling rapat. aku masih dan sentiasa sayang korang.

Tuesday, 8 October 2013

Lucky but Unlucky

Hai. yeah semua sedia maklum yang batch 98' dah bebas dari PMR!!! Lucky me and friends. so now no stress with the books again. Haha. Relax for awhile. buang dan hapuskan semua buku2 tu khamis ni pastu enjoy aktiviti- aktiviti Pasca PMR sampai School Holiday ! yay yay and yay! But i'm sad... how does my result goes ? I Wish I Hope i can get straight A'.. I'm done Try.. I'm done pray.. and i will Tawakal :D You guys please pray for me. i'm appreciate it so muchhh! :*

ok now. Bad Luck. My phone missing, My iPhone My Hunnybunny T^T This is too Sad ='( Macam mana nak bagitau Ayah aku yang phone aku hilang?! Macam mana dengan gambar2 dalam phone tu. Macam mana dengan kenangan-kenangan dalam phone tu. Argh! dah lah twitter, facebook, Blog, Whatsapp, Wechat, Line, Instagram, keek semua aku tak logout !!!! And paling sedih my freehair picture !! Ya Allah lindungilah Aurat ku :'( Tolonglah sesapa yang jumpa or nampak orang lain pegang or whateverlah tolonglah pulang... ke nak aku buat siapa dapat pulangkan phone aku dengan keadaan yang selamat dan takde rosak aku bagi RM 20 ? haha k tak lawak *Nangis* korang tolonglah pulang. dosa tau ambil barang orang :( pulangkan ok? thankss.. Ok bye *SambungNangis*

Wednesday, 3 July 2013

HAPPY BIRTHDAY TO YOU AYAH !

                           
     
 


HAPPY BIRTHDAY TO AYAH , HAPPY BIRTHDAY TO AYAHH , HAPPY BIRTHDAY HAPPY BIRTHDAYYYYY, HAPPY  BIRTHDAY TOOOO AYAAAHHHHH :*
Happy birthday my dearest dad :) i wish you pink of health, take care kat KL tu.. esok ayah balik kita  celebrate sesama k? Ayah! kini ayah lah bapa dan ayah lah ibu :') dila harap ayah boleh tabah tempuh semua ni.. membesarkan kita orang yang bermasalah ni dengan hati yang terbuka dan senyuman yang ikhlas... dila minta maaf kalau terkasar termarah termasam muka ter semua lah :( dila menyesal.. dila sayang ayah sangat2 ! ayah tak pernah pilih kasih.. ayah tak pernah kedekut.. kalau boleh ayah nak bagi semua sama rata... kalau boleh tiap2 tahun ayah nak bawak 6 orang anak ayah yang comel-comel ni travel jejauh kan? terima kasih ayah! dila tau ape yang dila dapat ni tak semua orang boleh dapat :D terima kasih sebab pernah bawa dila pergi jelajah SELURUH MALAYSIA, (kecuali terengganu,kelantan,sabah,kedah,perlis) pernah bawk dila pergi kuching sarawak, bandung indonesia (shopping tak ingat dunia) , batam indonesia (danau toba), dan paling tak boleh lupa pergi menunaikan umrah di Makkah Al muqarramah, Madinnah Al Munawarrah :) best sangat tempat tu.. dan tu juga kali terakhir pergi travel sesama dengan arwah mak :D Alhamdullilah, tempat terakhir traveldengan mak tu adalah tempat yang PALING SUCI :D Benarlah ALLAH ADALAH SEORANG PERANCANG YANG TERBAIK. DIA ARIFF DALAM SEGALANYA. terima kasih Ya Allah! terima kasih atas rezekiMu yang melimpah ruah ke atas keluarga kami :) perihala lah keluarga kami serta kaum kerabat kami, serta muslimin dan muslimat di muka bumi ini :) 

SesungguhNya dariMu kami datang dengan suci, maka Ambillah kami semua ini nanti (bila tiba masanya) dalam keadaan kami yang suci :) dan semoga kita semua diberkati oleh ALLAH dan Layak Masuk ke Syurga ALLAh! INSHAALLAH ... AMIN !

**psssst, akhir tahun ni pergi beijing! yayyy =D

Dari Anakmu yang keEmpat, Amirah Adilah  :*